Šta ćete dobiti postavljanjem PVC stolarije

Razlog sve većoj popularnosti PVC-a su ekonomičnost, izgled, energetska efikasnost i lako održavanje, zato se PVC može videti svuda. Analizom potražnje je potvrđeno da proizvodnja i prodaja PVC stolarije konstantno rastu, u odnosu na stolariju od drveta ili aluminijuma u proizvodnji je zastupljenija za više od 50 %.
Attractive girl by the window

Ekonomičnost PVC stolarije

Ekonomičnost je često presudan razlog opredeljivanja za PVC jer su čak i najbolji profili sa višestrukim komorama i višeslojnim staklima pristupačniji od drugih materijala, a često podjednako ispunjavaju potrebe ili više odgovaraju zahtevima kupca. Takođe, treba obratiti pažnju na to ko je proizvođač PVC profila i koja je zemlja porekla, jer razlike između profila svakako postoje. Najbolji profili, od izrazito kvalitetnog PVC-a, sa čvrstim i stabilnim okovima, koji imaju višegodišnju garanciju, uglavnom su od renomiranih nemačkih proizvođača. 

Izgled PVC stolarije

Izgled PVC-a je najčešće u standardnoj beloj boji , međutim sve su modernije drvo-dekor, kao i inovativne antracit varijante koje svojim izgledom daju stolariji prirodan, elegantan, ali i atraktivan izgled. Nasuprot stereotipu, PVC stolarija dakle ne mora da bude u beloj već se po potrebi izrađuje u širokom spektru nijansi boja.

Luxury bedroom in highrise apartment
Modern Home Kitchen Through Glass Doors

Energetska efikasnost PVC stolarije

Energetska efikasnost ovih profila je neporeciva jer se i EU subvencije za razvoj energetske efikasnosti, od skora najavljene i u našoj zemlji, odobravaju samo za PVC stolariju koja je čuvar koji drži topotu unutra, i zaštitink koji ostavlja zvuke spolja. Sa stanovišta održivog razvoja PVC prozori su trenutno najbolje rešenje sa svojim termo-izolacionim svojstvima, pritom se recikliraju i lako preoblikuju. Veća energenstska takođe efikasnost znači manje račune.

Održavanje PVC stolarije

Održavanje PVC stolarije je veoma jednostavno. Povremeno brisanje je jedino što je potrebno jer su profili otporni na sve vremenske uslove.

Smiling woman cleaning the window

PREDNOSTI PVC STOLARIJE - ROLOMONT VRŠAC

Scroll to Top